Revolutionari cu privilegii

29 11 2011

La mai multi ani dupa revolutie, pe vremea cand aveam rubrica „O scrisoare pe zi” in Romania libera, raspunzand unei cititoare revoltate de privilegiile revolutionarilor, care adauga ca si dumneaei a iesit in strada in acele zile dar nici prin minte nu i-a trecut sa ceara vreo recompensa, mi-am dat seama, in sfarsit, ca si eu am fost revolutionar. Chiar unul autentic, devreme ce avusesem si arma, un ZB cred din primul razboi mondial cu care nu am tras niciodata de frica sa nu nimeresc vreun nevinovat, arma preluata si predata pe baza de semnatura. As fi putut gasi o copie dupa tabelele de semnaturi, daca mi-ar fi trecut prin minte sa cer scutiri de impozite, spatii comerciale pe Calea Victoriei, sau un hectar de pămant pe malul lacului Straulesti ori la Snagov. Probabil am fost fraier. Asta e. Revoltator, insa, este faptul ca, in special pe timpul regimului Iliescu, revolutionarii s-au inmultit exponential peste nopate. Tot felul de impostori au primit certificate de revolutionari si privilegiile adiacente pe baza a doua simple declaratii din partea unor amici deveniti si ei revolutionari prin acelasi procedeu. S-a creat astfel o puternica armata din umbra, ce iesea la ordin in strada ori de cate ori aveau nevoie cei ce le dadusera privilegiile. Probabil s-a urmarit inlocuirea minerilor, care nu mai puteau fi controlati sau amagiti chiar atat de usor, cu insi agresivi, bine organizati si… puternic motivati din punct de vedere material.
Chiar si pentru un revolutionar autentic, spatiul comercial plus hectarul de la Straulesti, plus scutirile de impozite etc pentru o zi de iesit in stradă e o recompensă strident de umflata fată de hectarul de pamant primit de veteranii de razboi, după patru ani de lupte crancene.
Din punctul meu de vedere, merita toata recunostinta noastra si toate compensatiile legale urmasii celor ucisi si cei raniti in revolutie. Restul nu cred ca au iesit in strada pentru privilegii. Sau daca au iesit pentru ele, inseamna ca nu sunt revolutionari autentici, adica oameni care au luptat pentru o idee sau pentru binele semenilor. Ma rog, situatia celor care chiar au stat sub gloante la Timisoara, la Bucuresti sau in alte orase unde s-a tras pe rupte, chiar daca au avut sansa sa nu fie raniti, poate fi analizata separat.
Cat priveste anularea privilegiilor in cazul multimii de impostori, aceasta masura nu este nicidecum suficienta. Ei trebuie sa raspunda in fata legii ca orice infractor vinovat de înşelătorie, marturie mincinoasa etc.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

1 07 2012
dcbalnik

pentru o mai buna informare{de la decebal – pitesti pt.bogdan}:-Asa cum o fapta rea trebuie pedepsita{cu sau fara cererea faptuitorului}-prin codul penal sau civil, dupa caz-, tot in acelasi fel si o fapta buna trebuie recompensata {cu sau fara cererea faptuitorului}, de asemenea!!

Respectiv, daca statul roman cheltuie cu un detinut in penitenciar aprox.28 de mil.lei vechi lunar {pentru a-l face sa “plateasca” fapta penala}, dupa aceeasi logica, DAR, EVIDENT IN SENS INVERS acelasi stat Roman trebuie sa gaseasca o forma de recompensare si pentru un om care a facut o fapta buna riscandu-si viata si libertatea pentru o cauza buna care a constituit ulterior baza dupa care statul respectiv si-a inceput o noua viata….{chiar daca imperfecta}; acel om trebuie recompensat dupa cum o fac TOATE CELELALTE STATE DIN LUME DE CAND E LUMEA, si nu doar pentru ranitii sau urmasii de decedati ca si cum ar fi fost UN ACCIDENT DE MUNCA SI NU O REVOLUTIE{daca ranitii si mortii au cazut fiind impuscati, urmand logica, luptatorii care au scapat neampuscati au fost cei care i-au carat la morga si respectiv la urgenta pe raniti pentru a fi operati gratie acestui fapt unii din raniti INCA TRAIESC; prin urmare, luptatorii care au scapat fara a fi raniti sunt cei care AU DUS LUPTA PANA LA CAPAT inclusiv pentru a se putea elibera ulterior arestatii din inchisori}!

Trebuie precizat aici si faptul ca in virtutea logici diversitatii, OAMENII NU SEAMANA atat ca defecte cat si ca virtuti: mai precis, psiho-sociologic vorbind, cei care au calitatea de a fi mai perseverenti la locul de munca, avand o rezistenta mai mare la frustrare nu se vor revolta impotriva nedreptatilor sociale asa de usor ca cei care au rezistenta mai mica la frustrare!Astfel incat daca cei mai cuminti, mai disciplinati au calitatea de a rezista mai mullt la frustrari si isi pot construi o cariera mai bine, ceilalti mai putin rezistenti la frustrare nu exceleaza in asta, nu se adapteaza usor la o cariera, ei avand alte calitati ca de ex.:-cea de a risca inclusiv viata si libertatea pentru a schimba o oranduire nedreapta,…..lucru de care beneficiaza si ceilalti mai cuminti daca reuseste!Cu alte cuvinte, DACA TE FOLOSESTI DE CEEA CE A FACUT CINEVA, TREBUIE SA PLATESTI! Asa cum celor cu cariere admirabile le este platita munca si sunt respectati de ceilalti pentru asta, TOT ASA si cei care au facut un lucru pe care ceilalti nu-l pot face asa usor, adica au riscat viata si libertatea pentru a schimba o oranduire nedreapta trebuie rasplatiti si respectati, iar nu sa-i comparam cu ceilalti PROSTESTE PRECUM AM COMPARA MERELE CU PERELE, in sensul de a-i discredita!Nu va imaginati ca acum ,dupa ce v-ati folosit de ei trebuie aruncati la gunoi, fie si numai pt.faptul ca NU SE STIE NICIODATA CAND VETI MAI AVEA NEVOIE DE EI INCA ODATA{vezi revolta din 13 ianuarie impotriva lui basescu pe care REVOLUTIONARII AU INCEPUT-O}!!

IN TOATA ISTORIA UNIVERSALA, TOATE REVOLUTIILE AU FOST INERENT DUBLATE DE CATE O LOVITURA DE STAT, prin faptul ca o grupare mai organizata a preluat conducerea in acel vid de putere aparut prin daramarea rapida si violenta a vechiului regim !! Asadar, nu s-a descoperit in Romania anului 1989 “MERSUL PE JOS”!!In masura in care asta constituie o infractiune, trebuie pedepsita individual ,si nu loviti la gramada toata categoria !

De asemenea, trebuie precizat ca revolutiile nu se termina in doar cateva zile, ele dureaza zeci sau cateodata chiar sute de ani pana cand se stabileste o noua ordine de drept in conformitate cu idealurile ce au insuflat curajul celor care au INCEPUT-O PRIN LUPTA DE DEBUT{cele cateva zile de lupta nu pot definitiva intr-o perfectiune absoluta procesul ireversibil pe care l-au generat, prin riscul vietii lor, o parte a populatiei}!

Revolutia franceza de la 1789 a durat cateva zeci de ani, REPETANDU-SE CHIAR DE TREI ORI : – 1789, 1830, 1848 !!!! Cele care AU CARACTER DE ELIBERARE,….cea olandeza de la 1555 a durat 54 DE ANI{PANA LA 1609}, fiind practic prima din europa si din lume, eliberand de sub dominatie habsburgica tara ce in viitorul de atunci se va fi fiind numita OLANDA !Risorgimento{sau REVOLUTIA de liberare si unificare a italiei a durat DE ASEMENEA cateva zeci de ani buni}!

Toate acestea sunt cinstite de propriile popoare dupa sute de ani prin grija ce o au guvernele lor de cei care SUNT URMAS DIRECTI SI DOAR PT.FAPTRUL CA POARTA NUMELE UNUI REVOLUTIONAR DE ATUNCI primesc o indemnizatie lunara de merit descrescatoare in functie de cat de departe este primitorul fata de stramos pe scara genealogica {chiar daca aparent nu au niciun merit dupa atatea sute de ani}!ATENTIE, VENITURILE LOR SUNT SECRETIZATE, CONSTITUIE SECRET DE STAT!……LUCRU USOR DE DEDUS DUPA UN SIMPLU EXERCITIU DE LOGICA A FAPTULUI CA BANCILE STRAINE CARE AU VENIT CU SUCURSALE IN ROMANIA NU POT FI ATAT DE NAIVE INCAT SA NE FI DAT IMPRUMUTURI FARA A FI VERIFICAT DACA LEGISLATIILE TARILOR DE UNDE AU VENIT ELE IN ROMANIA CA SUCURSALE AU LEGI SIMILARE CU ASTA A NOASTRA!!!….si lista poate continua inclusiv cu asertiunea ca U.S.A. A VALIDAT LEGISLATIV LEGEA SIMILARA CU A NOASTRA{urmasi ai revolutionarilor}EXACT IN MOMENTUL CELEI MAI IMPORTANTE CRIZE FINANCIARE PRIN CARE AU TRECUT!!!

Cehoslovacia are cam o suta de mii de revolutionari{si acolo stim cu totii ca nu a curs nicio picatura de sange}! Libia, dupa revolutia ce a inlaturat regimul Gadhaffi, plateste cu cate trei mii de dolari lunar fiecare revolutionar care a luptat in timpul revolutiei care putea semana cu cea din Romania daca lui Ceausescu ii reusea instalarea taberei de lupta la Pitesti, unde dorea sa ajunga pentru a se organiza{asa cum a rezistat timp de sase luni Gadaffi la Sirte -orasul lui natal-}daca revolutionarii nu ocupau actualul sediu al prefecturii Arges in timp ce el, Ceausescu era deja in helicopter in drum spre Pitesti !!

Mafiile serviciilor secrete incep sa controleze intreaga societete civila prin ofiterii sub acoperire care nu-si mai cunosc nici ei numarul, au ajuns sa fie mai multi decat restul populatiei, INCLUSIV IN TOATE FUNCTIILE DE CONDUCERE DIN STAT astfel ca FACTORII DECIZIONALI DIN ROMANIA SUNT DE FAPT MAFIOTI MILITAROIZI-SECURISTOIZI, si societatile conerciale infiintate sub acoperire finantatoare ale serviciilor secrete menite sa finanteze activitatile serviciilor secrete cauzeaza dezechilibre mari in piata economica prin concurenta neloiala, ele neputand fi controlate prin nicio forma de societatea civila TOCMAI PENTRU ACEST FAPT{si anume ca inclusiv in comisiile de control asupre serviciilor secrete din parlament sunt conduse de ofiteri sub acoperire}!

In disperarea lor cauzata de constrangerile economice actuale sunt in stare sa inventeze “posibile amenintari la siguranta nationala” NUMAI PENTRU A-SI JUSTIFICA VENITURILE SI NUMARUL….FARA NUMAR AL AGENTILOR SUB ACOPERIRE, LUCRU CARE CONSTITUIE ADEVARATA AMENINTARE LA SIGURANTA NATIONALA!! In aceste conditii ei incearca in disperare sa elimine din societate pe cei ca noi pe care nu-i pot ei controla pentru ca veniturile provenite din recunostinta statului pentru ei ne confera o verticalitate a convingerilor!! Pentru asta ei incearca cu disperare prin mass-media aservita lor, PRIN ZIARISTI-CU-TUPEU-DE-COLONEI-SUB-ASA-ZISA-”ACOPERIRE”, DIVERSIUNI SI LINSAJ MEDIATIC, PERSUASIUNI IMPOTRIVA SOCIETATII CIVILE CARE INDRAZNESTE SA NU LE FIE ASERVITA LOR, PENTRU A O CONTROLA INTR-O CAT MAI MARE PARTE:

IN TOATE MEDIILE SOCIETATII ROMANESTI AU FOST FACUTE FALSURI SI IN LOC SA FIE PEDEPSITI CEI CARE LE-AU FACUT, PRESA SECURISTOIDA A COLONEILOR FARA ARMATA SE INDREAPTA DIVERSIONIST CU ATACURILE IMPOTRIVA CELOR CORECTI : in loc sa fie anchetati cei care au facut diplome universitare false, presa jurnalistilor cu grade de colonel indreapta atacurile impotriva celor corecti INSINUAND CA: -”AR TREBUI INASPRITE REGULILE DE ELIBERARE A DIPLOMELOR”{adica sa sufere tot cei corecti, sa obtina mult mai greu o diploma tot cel corect};intoarcere de logica d-impotriva calailor impotriva victimelor, pentru a transforma orice infrangere in victorie SI PENTRU A DESCURAJA ORICE INCERCARE DE DEMASCARE A LOR PE VIITOR!!!!!!!!

CINE A ELIBERAT PERMISE PORT-ARMA PUSCARIASILOR????RASPUNS: POLITIA!!!!!!!!!!DE CE PRESA SECURISTOIDA A COLONEILOR SUGEREAZA SA NU SE MAI ELIBEREZE PERMISE PORT-ARMA???? ADICA SA SUFERE TOT-CEI-CORECTI-,….IN LOC SA PLATEASCA MILITIENII CARE AU ELIBERAT PERMISE PE SPAGA !! aceeasi intoarcere de logica d-impotriva calailor impotriva victimelor, pentru a transforma orice infrangere in victorie SI PENTRU A DESCURAJA ORICE INCERCARE DE DEMASCARE A LOR PE VIITOR!!!!!!!!

INTREBARE : – cine a eliberat certificate de revolutionar false pentru a avea infiltrati intre noi o masa de falsi revolutionari in ideea de a ne controla?….RASPUNS : – GUVERNUL!!!!….DE CE TREBUIE SA PLATIM NOI, CEI CORECTI PT.ASTA IN LOCUL GUVERNULUI? LA CINE E TIPARNITA?? LA NOI, SAU LA EI?? DE CE TREBUIE SA PLATIM NOI PENTRU CE AU TIPARIT EI?? DE CE SE INTOARCE LOGICA INVERS??.. de ce suntem noi pusi la zid pentru ce au facut ei?? de ce presa securistoida A COLONEILOR NE INTREABA PE NOI DE CE AR FI FOST FACUTI REVOLUTIONARI FALSI IN LOC SA-I INTREBE PE CEI CARE I-AU FACUT?? CE CAUTA INTREBARILE ASTEA PUSE IN DIRECTIA NOASTRA??pentru ca presa securistoida-diversionista aservita puterii din acel moment INTORC LOGICA INVERS, INDREAPTAND ATACUL D-IMPOTRIVA LOR IMPOTRIVA NOASTRA, d-impotriva calailor impotriva victimelor, pentru a transforma orice infrangere in victorie SI PENTRU A DESCURAJA ORICE INCERCARE DE DEMASCARE A LOR PE VIITOR!!!…………………..SI, ATENTIE, TOATE ASTEA SUNT FACUTE CU UN TUPEU REMARCABIL DE CATRE NISTE AUTO-ERIJATI IN A FI “JURNALISTI PRIVATI”, IN REALITATE EI COMPORTANDU-SE PRACTIC CA NISTE ADEVARATI ACTIVISTI DE PARTID ISTERIZATI, CU GRADE MILITARE INTR-UN SERVICI SAU ALTUL, SUB ACOPERIRE, MULTI D-INTRE EI FIIND RETRIBUITI DIN BUGETUL STATULUI CU VENITURI ENORME DE ASA-ZISE “CONTRACTE DE COLABORARE” DE LA T.V.R.-UL PE CARE L-AU ADUS EFECTIV IN PRAGUL EXECUTARII SILITE !!

Putem aici vorbi de faptul ca fostul ministru al S.S.P.R.{revolutionari} AL LUI BASESCU e arestat tocmai din cauza ca a facut pe ultima suta de metrii aprox.3782 de certificate fara a le trece prin comisia s.s.p.r.,PENTRU SPAGA LUATA DE LA EI INCLUSIV PENTRU PARTID, adica exact motivul pentru care e arestat! Tocmai sumele pe care astia contrafacuti de el vor sa le primeasca din urma au fost aprobate in bugetul din 2012{sumele din urma din 2004 fiecare din cei 3782 rebuie sa primeasca cate aprox.2 miliarde lei vechi} ca si cand pentru ei n-ar fi criza fie ca sunt falsi, dar fac cadouri la partid, in timp ce pentru noi nu mai pot fi gasite sumele mult mai mici retribiute lunar conform legii!!

DESPRE ASTA,PRESA BASISTA TACE CU DESAVARSIRE; ADICA TOCMAI DESPRE FAPTUL CA el, ministrul lui basescu a furat de la noi,deci noi fiind victimele si el faptuitorul si deci, DE LA NOI, DE LA REVOLUTIONARI A PORNIT ANCHETA CE A DUS LA ARESTAREA ACESTUI MINISTRU AL LUI BASESCU,PENTRU CA EL, MINISTRUL LUI BASESCU A ACTIONAT EFECTIV IMPOTRIVA NOASTRA A REVOLUTIONARILOR….Dar misiunea presei basiste este sa intoarca logica invers, adica sa induca in opinia publica ideea cum ca:NU NOI, CI EI, PRESA BASISTA AR FI DESCOPERIT INFRACTIUNILE -OCOLIND CU MARE GRIJA A SPUNE CA INFRACTIUNILE SUNT FACUTE TOCMAI DE EI SI AU FOST FACUTE TOCMAI IMPOTRIVA NOASTRA-, INTORCAND ASTFEL FRUSTRARILE POPULATIEI D-IMPOTRIVA LOR, A FAPTUITORILOR, TOCMAI IMPOTRIVA NOASTRA, A VICTIMELOR!!!!

in continuarea aceleiasi ordini de idei, a logicii inverse, a “AUSTERITATII” SELECTIVE in loc sa se procedeze invers, tocmai MILITIENII AU RAMAS IN PLATA IN CONTINUARE CU INDEMNIZATII DE REVOLUTIONARI{saracii de ei, ca si cand ar fi vrut ei revolutie de rau ce era la militie},-tocmai militienii,….cei care sunt practic incompatibili cu statutul de revolutionar, intr-o grosiera contradictie in termeni conform unei logici sumare, inaintea dictionarului-….asta din cauza faptului ca pensionarii {care in majoritate sunt ofiteri in rezerva cu pensii kilometrice} ca si categorie nu au fost loviti de “AUSTERITATEA” SELECTIVA, in acest sens, ei ramanand cu partea din indemnizatie egala cu 0,6 la suta din mediul pe economie in continuare, adica acel procent pe care il luau peste ceea ce luam noi, si asta IN AFARA DE PENSIILE CONSIDERABILE DE MILITIENI, CARE NU SUNT ASIMILATE A FI VENITURI {spre deosebire de noi, unde NU aveam dreptul la indemnizatie decat daca nu depasim venitul mediul pe economie, inclusiv din privat}!!

Tot asa, despre activistii de partid din perioada comunista carora activitatea de partid l-i s-a considerat “vechime in munca” {si inca cu CATEGORIE SPECIALA} ce confera pensii cu cate cinci zorouri….nu se vorbeste nimic in presa pro-basista!!

INTREBARE : – DACA CEL CARE A INFAPTUIT O REVOLUTIE CARE E CONSIDERATA A FI IN FOLOS PUBLIC, nu e indreptatit sa ia bani de la stat, atunci cel care , desi se da cum ca ar fi “ziarist privat” in fapt el fiind practic activist de partid , deci lucreaza pentru un partid si nu pentru tara e mai indreptatit sa primeasca bani publici???………………..{ati inteles desigur ca aici ma refer exclusiv la rusinea presei, -coloneii fara armata gen turcescu pe care il cunosc de cand era mic fiind fost elev al parintilor mei , mult mai mic decat mine, si de care imi amintesc ca a vrut sa se faca ziarist prin „95 si eu fiind acolo am auzit cu urechile mele cum l-a refuzat redactorul sef de acolo reprosandu-i ca are cazier penal de hot de masini si biciclete{!!!!!}, sau intreaga conducere a evenimentului zilei-pro-pe-de-l-ist, care clameaza in gura mare AUTOINTITULANDU-SE „ZIARISTI-PRIVATI”, EI DE FAPT MANCAND SUME URIASE DE LA TELEVIZIUNEA ROMANA PE CARE AU ADUS-O IN PRAGUL EXECUTARII SILITE}!!!!ASA “AUSTERITATE” SE-LEC-TI-VA….NUMAI LA SOCIETATEA LUI BASESCU PUTEAM GASI!!! Cine mai vrea sa creada ca basescu ar fi vreun “anticomunist” vreun facator de “dreptate” sau vreun “justitiar”?? Doar cei cativa scelerati-isterici-talibani ramasi cu dorul la el! Sunt de-a dreptul caraghiosi in incapatanarea lor de “sanatosi la cap” sau din speranta ce si-au pus-o intr-o eventuala parvenire a lor pe langa basescu!Probabil, in disperarea lor isi imagineaza ca el ar mai face vreo prestidigitatie de ultim moment in genul vre-unui smen de valutar, sau de hot de buzunare reusind sa ramana la putere!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: